majoros-bence_bohm-gabor_slovenia20120131.jpg

Ma Long, Zhang Jike, Ding Ning és a többi világnagyság mögött még be sem csukódott az ajtó a GAC GROUP 2012 ITTF World Tour mérkőzéssorozat második, szlovéniai állomásán, az oly sok gyönyörű labdamenetet látott asztalokon ismét pattogtak a pingpong labdák.

Az asztalitenisz mérkőzések az utánpótlás legjobbjainak részvételével folytatódtak a szlovéniai Velenjében. A Utánpótlás Nemzetközi Bajnokság a csapatversenyekkel kezdődött, ahol a magyar serdülő és ifjúsági csapat is asztalhoz állt.

A negyedik helyen kiemelt magyar csapat – Böhm Gábor, Majoros János Bence – veretlenül jutott túl a selejtező csoportból, legyőzve a románokat, a törököket és a szlovének „B” csapatát. A továbbiakban a svédek „C” csapatán is sikeresen átverekedték magukat, de a svédek „A” csapat már nehezebb diónak bizonyult. Így a svédek jutott a döntőbe, ahol a szlovének „A” csapatát legyőzve megszerezték az aranyérmet. A magyar serdülő fiúk nyakába – akárcsak a szlovákokéba – most bronzérem került. Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Az Imre Leila és Hartbrich Leonie összeállítású serdülő leány csapatunk a 11-12. helyen végzett.

Az Ecseki Nándor, Szita Márton, Szudi Ádám alkotta ifjúsági fiú csapat az 5-8. helyen végzett épp úgy, mint a Fuderer Dalma, Fülöp Szilvia, Hepke Johanna összeállítású ifjúsági leány csapat.

A versenyek ma, az egyéni mérkőzésekkel folytatódnak.